Farve |
---|
980 kr.
Mål : 1 L – 12 x 20 cm
Digoin stentøjs- og keramikfabrikken var oprindeligt en håndværks- og familievirksomhed grundlagt i 1875 ved bredden af Canal du Centre i Bourgogne. Omkring 1900 var regionen Digoin og Paray-le-Monial, kendt som “keramikkens dal”, hjemsted for omkring fyrre fabrikker, hver med specifik knowhow (fliser, mursten, flisefabrik).
Siden 1875 har Manufacture de Digoin – Grès & Poteries formet hverdagsgenstande i stentøj: eddikepotter, springvand, perkolatorer, fedtgryder, saltebaljer, sennepsgryder, terriner, kander, kander, ostesi, yoghurtgryder…
Sovende skønhed i flere år kom fabrikationen tilbage til livet i 2014, da Corinne Jourdain samlede flere investorer for at redde virksomheden med ambitionen om at videreføre en historisk knowhow og genoprette deres adelsbreve til meningsfulde kulinariske genstande, lån fra historien .
Siden 1875 har håndværkerne fra Manufacture de Digoin formgivet gartneri-keramik i stentøj med det formål at videreføre en legendarisk knowhow.
Stentøjspastaen, der udelukkende fremstilles i dets værksteder, kommer af naturlige mineralske materialer, der stammer fra Frankrig (Burgogne, Auvergne, Charente, Ile-de-France). Genstandene er lavet i dets værksteder i Bourgogne af mænd, der har ægte knowhow og en kærlighed til deres fag. Hvert stykke er unikt, fordi alle er støbt, emaljeret i hånden og mærket med fabrikationens segl.
Brændingen af stykkerne, udført ved høj temperatur (1250°C), gør det muligt for gartnerier at modstå frost og være i stand til at tilbringe vinteren udenfor. Denne tilberedningsmetode bidrager også til emaljerede deles forsegling, soliditet og uforanderlighed, hvilket er ideelt til opbevaring af mad uden at overføre lugt.
Takket være denne knowhow går genstande gennem tiden til at blive essentielle redskaber, der giver nyt liv til nye anvendelser.