Summer Sale 🫧 ends Sunday 17th September midnight 🫧


8.800 kr.

Maurice Estève var stort set autodidakt, idet han først i 1924 deltog i det frie atelier på Académie Colarossi, hvor han forsøgte at gennemføre sine motiver konstruktivt efter Georges Braques og Fernand Légers forbillede og dermed skabte en slags kubistisk fauvisme.

Estève begyndte at bevæge sig væk fra realismen i 1928 og blev i de følgende år påvirket af Léger, Matisse og Bonnard. Hans første enkeltmandsudstilling blev afholdt på Galerie Yvangot i Paris i 1930. Han arbejdede som assistent for Robert Delaunay på store dekorative paneler til den internationale udstilling i Paris i 1937. I 1940’erne blev hans stiliserede figur-, stilleben- og landskabskompositioner med stærke farver efterhånden helt abstrakte med tæt sammenvævede former i rige, dristige farver. Har lavet en række akvareller og collager og designede i 1957 glasmalerier til en kirke i Berlincourt i det Berner Jura.

Estèves omfattende arbejde var ikke begrænset til genren maleri. Han var også aktiv inden for collage, tekstildesign og vægmalerier. Estève undgik de ekstroverte kredse i avantgarden, men tilhørte alligevel kernen af de kunstnere, der skabte gennembruddet for École de Paris efter 1945.

 

Størrelse: 58*80 cm

1 på lager

Gaveindpakning ( 0 kr )